iliqnpeevski1310121Уважаеми част от жителите на община Троян, които все още успявате да съхраните здравия си разум,

Това изявление е предназначено само за вас и е един малък опит за кратка ретроспекция и още по-кратко обяснение на случващото се в държавата и  общината ни през последния четвърт век.

До 1945-та г. – България бе предимно селска държава с преобладаващо селско общество. С работливи и производителни жители на българското село, които изхранваха България и изнасяха селскостопанска продукция зад граница.

След 1945-та г. – довчерашните селяни бяха вкарани в индустриалните общежития на социализма и против волята им бяха направени работническа класа и граждани. Те не станаха нито едното, нито другото, но станаха част от едно общество с организационни механизми, минаващи и определяни от държавата. Разбира се, в селата останаха хора, които продължиха със своето трудолюбие да изхранват България и също да изнасят продукция извън границите и.

След 1989-та г. – Тази държава рухна под ръководството единствено и само на късната комунистическа номенклатура на БКП. Беше сменен само  обществения строй, а старата СИСТЕМА, която обслужваше тоталитарния строй бе запазена и нагаждана /реформирана/ към демократичния строй до ден днешен. Разбира се – без всякакъв успех! След разпада на държавата, тези хора се оказаха буквално лишени от всякакви интегративни и социални връзки и механизми. Обществото като цяло се разпиля на съставните си части и днес виждаме липсата на всякакво колективно начало и на солидарна обвързаност в това разпаднало се общество от самостоятелни индивиди, които спасяват единствено себе си и близките си, ако могат.

Тази липса на държава и държавност, запазването на старата комунистическа СИСТЕМА, както и огромната човешка маса от тези бивши селяни, които заедно с обеднелите коренни градски обитатели и с обеднелите и безработни български обитатели на селото, които вече не произвеждат, а консумират вносни храни – всички те така и не станаха граждани след 1989-та г., но, вече по смисъла на общото понятие „гражданин“ от един свободен и демократичен строй.

Всичко това доведе до появата на днешния масов български селяндур на чиито гласове се крепи и възпроизвежда днешното статукво. Това е онзи, който, когато златната рибка го попитала „Кажи си трите желания, селянино“, той я запокитил на земята, започнал да скача върху нея и да крещи – „Ти на кого викаш селянин, ма“? Това са онези, който никога не знаят как е, но винаги знаят, че не е така. Това същите онези, които преди да ги направят бедни ги направиха прости и на които Простия директно им каза, че са прости и затова се разбирали.

Бившата БКП успешно бе разделена на две основни партии. Това са „лявата“ БСП, наричана „партията на червените барони“ и „дясната“ ГЕРБ, чийто гръбнак са бившите милиционери и ъндърграунда от 90-те, след което бе провъзгласено, че „Прехода“ е приключил.

Пещерни индивиди от късната комунистическа номенклатура на БКП, ДКМС и ДС удобно са настанени в БСП и ГЕРБ. Днес те отново са  натъпкани във властта и също така крещят „Ти на кого викаш комунист, бе“?  Единствената разлика е, че бившия комунист и настоящ управленски селяндур не скача директно върху теб, а ползва за целта продажната и пропагандна медийна машина, за да те смачка или унищожи.

Варварщината на днешното българско псевдо общество, отрицателната политическа и експертна селекция, както и комбинацията от политически инфантилизъм и обществена безотговорност превърнаха Демокрацията в Идиотокрация.  Държава вече няма, а самото наименование държава е нищо не значещо понятие.

Идиотокрацията днес ни прави свидетели на един закономерен масов публичен пърформънс – едни идиоти избират други идиоти за да вършат идиотщини. Нарекоха го „избори“. Разбира се, всичко това обилно е залято с море от интелектуална помия, която се лее от медийната пропагандна машина.

Всевъзможни политически неграмотни екземпляри, с ореола си на едно Нищо, партиите с партийните си боички са ги гримирали като индианци за да изглежда някакво измамно Нещо и ги слагат най-невъзмутимо на обществената изборна сергия като лепенка за мухи, очаквайки най-много инфантили и дебили да се залепят. Поредната имитация на бурна политическа дейност, която също наричат „избори“.

А това се случва постоянно, защото българинът е със закърняло критично мислене и с липса на всякакви разумни действия. Липсата на въображение и логическо мислене е потресаваща. Днешният масов селяндур мисли чрез имплантирани чужди образи, наслоени в главата му от медийната пропаганда и живее в някакъв чужд филм.

 

Къде сме ние и какво се случи в Троян.

В началото на 90-те – Троян бе най-проспериращата малка община в България и модел за демократично развитие в държави от бившия соц. лагер.  След 1995-та и само за 20 години, управляващата върхушка от БСП, ГЕРБ и прислужниците им от малките партийки успяха да превърнат община Троян в една западаща община, с умопомрачаващ демографски срив, с безпрецедентен многопартиен тоталитаризъм и без гражданско общество. Троянската късна комунистическа номенклатура, наметна овчите демократични кожи и трайно окупира властта, под бурните овации на пишман демократите от СДС, ДСБ и останалия безличен слугинаж. Лъвчето на Троянското СДС от началото на 90-те днес е заприличало на една малка проскубана червена мишка, която последно време щъка между краката на г-н Председателя на ОбС Троян, който пък ги обгрижва със значки от общинските почетни отличия.

За 20 години, общинските съветници от БСП, ГЕРБ и слугинажа им освен, че взаимно се подкрепяха и подпомагаха в загробването на Троян, те доказаха безапелационно, че не осъзнават и дори не искат да осъзнаят проблемите и какво изобщо се случва в Троян. Години наред предлагаха демагогски и лесни решения за сложните проблеми на Троян, което е една основна индикация за изкристализирала  инфантилност и политическа немощ и наглост.

За решаването на едни такива сложни проблеми е необходимо сложно мислене и въображение. Преди половин година от тази трибуна констатирах, че на днешната троянска политическа върхушка им липсва въображение. Днес съм повече от убеден, че и въпросът с мисленето е проблем. Липсата на мисловни процеси по всяка е физиологически, защото ако мисленето причинява болка на троянските политици, те по тази причина го избягват.

В крайна сметка БСП, ГЕРБ и слугинажа им от политическия сбиротак Избор за Троян и останалите малки, но много безлични партийки подпалихте Троян и аз се съмнявам, че изобщо ще можете да го изгасите. Решения и рецепти има все по-малко, а в отделни направления нещата вече са необратими.

Очевидно Троян трябва да изгори, за да отчетете поредния си „успех“, че сте изгасили пожара, който вие подпалихте.

Очевидно всички ще трябва да изживеем ужаса, който вие сътворихте.

Вашата негодна политическа и административна СИСТЕМА на местно ниво, която е основната причина за днешния погром и за която говоря и предлагам решения и алтернативи от 8 години, вие отново се каните да я възпроизведете, чрез предстоящите избори, макар и подсъзнателно, тъй като доказахте недвусмислено, че вие не познавате същността на тази порочна СИСТЕМА, а да не говорим, че не знаете с какво и как да я замените.

Вие не си давате сметка, каква опасна игра играете. Ако си давахте сметка, нямаше отново с тази примитивна бай-ганювщина да се втурвате на поредните избори, където можете да предложите единствено и само повторение на една и същата си продукция от последните 20 години.

Вие не си давате сметка, че след всичките тези години на вашето отчайващо посредствено и некадърно заиграване с употребата на власт – вече говорим изобщо за оцеляване в буквалния смисъл на Троян и България като държава.

Готови ли са поредните ви предизборни манипулации? Населението в Троян вече ви очаква и трепетно се готви отново да овласти собствените си палачи.

А Троян? Кучета го яли! Важното е пак да сте около общинската баница и с героични пози в троянските медии, а масовият селяндур отново – „победител за един ден“!

 

Троян, 25.06.2015                                                                                             ……………………

Инж. И.Пеевски

С извинение, общински съветник