Към 10.00 часа на 06.04.2020 година по данни на Информационната система за лицата под карантина-единна в цялата страна, за област Ловеч данните са следните:
Изтекла е 14 дневната карантина за 836 лица от началото на епидемичната ситуация и въвеждане на карантинните мерки през м.февруари;
В период на карантина и медицинско наблюдение са 443 лица-влезли в страната и въведени в системата от ГКПП чрез предписания за поставяне под карантина, контактни на доказани положителни за COVID-19 лица и лица, поставени под карантина от инспекторите на Регионална здравна инспекция.
Към същия момент медицинско наблюдение от здравните инспектори на РЗИ се осъществява на 19 лица, които не са осъществили правото си на избор на личен лекар.
През изминалата седмица и по време на дежурствата в съботния и неделен ден инспекторите от дирекция „Надзор на заразните болести“ осъществиха контакт и наблюдение на 40 лица с наложена 14 дневна карантина, без избор на ОПЛ и наблюдавани от РЗИ.
Извършени са съвместни проверки на адрес с инспектори от РУ Троян, РУ Тетевен и РУ Луковит за спазване на наложена карантина с предписания от органите на РЗИ, както следва:
• 8 адреса с 8 лица под карантина от Тетевенска община;
• 5 проверки на адрес на 5 лица в община Луковит;
• 7 проверки на адрес с 9 карантинирани лица от гр. Троян.