Извършеното нападение над нашия зам.-кмет е грубо посегателство с опит за убийство с оглед на нанесените поражения. Така на извънреден брифинг на 10 май кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова характеризира  физическата атака срещу своя заместник Цветан Георгиев.  Зам.-кметът беше нападнат тази сутрин малко след 7.00 часа близо до входа на своето жилище. В момента е хоспитализиран с множество счупвания и тежки рани.

Тя припомни, че снощи  на откриването на Люляковите музикални вечери е призовала хората да говорим на най-красноречивия език – този на изкуството, на музиката, на хармонията. „За жалост някои хора говорят на примитивен език,  на езика на насилието. За тях примитивността и дивашкото е водещо начало“, допълни кметът на Ловеч.

Случаят с Цветан Георгиев е точно такъв инцидент на примитивното насилие. „Той е изключително отговорен общински служител и ние като екип с другите заместник-кметове заедно работим за ред и законност. Но очевидно когато си последователен в своите действия, ставаш неудобен за някои хора“, описа ситуацията кметът.

Маринова изтъкна, че органите на реда са реагирали  мигновено, продължават следствените дейности и тя вярва, че те ще си свършат работата – да  открият и поръчителите, и изпълнителите.

На въпрос кои са нападателите кметът отговори: „Имаме нашите съмнения от кой сектор може да бъде атакуван Цветан Георгиев.  Подали сме два сигнала до прокуратурата  за нарушения в сектора на дърводобива, има отправени директни и индиректни, вербални заплахи от този сектор към зам.- кмета. За мен вероятността е на 90 процента, че нападението идва поради стриктно изпълнение на служебните задължения на г-н Георгиев“, изрази мнение Корнелия Маринова.

„Ръководството на Община Ловеч е дало дума за спазване на закона, поели сме по пътя на законността и няма да се отклоняваме от него. Това искат и гражданите. Връщане назад няма! Ако някой смята, че така ще ни уплаши, дълбоко е сбъркал“, каза още кметът.

Няма да има никакви промени в празничната програма на 11 май – Ден на Ловеч, стана ясно на брифинга. На него присъстваха още зам.- кметовете  Венцислав Христов и Даниел Колев.

7 коментара

  1. Може би ще бъда груба според някой хора…. но сега ако болницата я нямаше…какво щеше да се случи….с този човек
    Дали Корнелия ще се замисли …

    1. Люска ти от софия ли видя как и кой е виновен за нашата болница всички мн знаем пък града мре виновни сме всички ние

  2. Заплашван държавен служител и никой не е взел мерки. Кой е виновника ?

  3. И страхотни моделчета за търлъчки имам…. Щото не може всеки да си прави каквото иска и ние да си врачуваме.

  4. Медиците защо не му обясниха, че нямат заплати от 5 месеца и не го пратиха за лекуване в Плевен или Троян? Аз тоя не бих го лекувал нито пък някой друг от Градската управа.

Comments are closed.