geq1102137Винаги се радваме, когато разберем, че ловешките деца, малките художници от Арт клуб „ Гея“ отново са прославили нашият град и са спечелели поредното признание за таланта си. Днешните успехи имат своята 20 годишна история на труд, креативност и любов към изкуството.

На 22 януари, от 16.00 часа в изложбена зала „Вароша“ на Художествената галерия ще бъде подобаващо отбелязана 20-тата годишнина на арт ателието.

Изложба ще покаже творбите на сегашните малки художници, ще бъдат връчени наградите, спечелени от тях в национални и международни конкурси от миналата и тази година.

В арт клуб „Гея“ се обучават деца от 5 до 17 години от детските градини и училищата на община Ловеч. Изминалите 20 години са период на учебно-възпитателна и творческа дейност, осъществена от преподавателката по изобразително изкуство Кремена Попова. Много са изявите на талантливите художници и призовите места от редица национални и международни конкурси, пленери и биеналета.

Стана традиция децата на арт клуб  „Гея“ да се класират на първите места от участие в националните конкурси „Малките нашенци“ – Казанлък,  “Здравей, ваканция с Кока Кола“ – Благоевград, “Южни слънца“ – Петрич,  „Вълшебният свят на Родопите“ –Кърджали, „Обичаме България“ – София,  „Моите детски мечти“ – София, “Ангели от Лим“ – Свищов, „Аз обичам Черно море “ – Несебър,  и много други. Художниците на арт клуб „Гея“ са известни с призови места и награди от международните конкурси за детска рисунка в Полша, Македония, Чехия, Иран, Япония, Хонг Конг, САЩ, Русия, Португалия, Франция, Индия.

В  международния конкурс „Не на цигарите“ от клуба по изобразително изкуство през годините пет деца са класирани на първо място и с  голямата награда – екскурзия до Рим и среща с папата.

Чудният свят на изобразителното изкуство  е осмислил свободното време на повече от 1500 деца  през този 20-годишен период, а много от тях са се насочили към професии, свързани с архитектура, промишлен, интериорен и уеб  дизайн,  фотография, керамика, графика.