Павлин Иванов
Тъй като съм ходил в казарма, знам какво е да си обул войнишките обувки, да си в пълно бойно снаряжение, да те вдигат по тревога, да ходиш на походи, да стреляш, да бягаш, да се укриваш, обучаван съм на това. Но, знам и какво е да се разхождам безгрижно с кучето си, да се срещам свободно с приятелите си, да се прибирам всеки ден при семейството, на топло и уютно, с топла храна и без никакъв страх. Мога да направя разликата.
За съжаление, поколения българи, не могат и не знаят, че такава разлика има.
Днес, украинците нямат моя късмет да живеят в мирна и свободна страна. Нямат възможността да вечерят спокойно и да гледат по телевизията какво се случва по света. Те са там, на живо, в реалният живот. Не са все още част от нормалната цивилизация.
Днес, хората в Украйна се борят с агресор, който причинява смърт и разруха. Цялото ми същество е гневно!

Това е причината да сложа малкото синьо-жълто знаме. Казва се солидарност, подкрепа. Използва се, когато не може да направиш кой знае какво зад компютъра или в реалния живот за да спреш тази война. И не слагаш своето знаме, а това, на народа който има нужда от всеки милиметър добронамереност, подкрепа и помощ.
Знам какво е да се бориш и да не получаваш подкрепа. Знам какво представлява чудовищната липса на солидарност. Знам, че много хора са преминали през това и днес, вече са различни.
Украйна и нейните хора, ще се справят с помощта на всички ни в тази война. Ще опазят земята и народа си от лудото човече с ядрения бутон и от всеки подобен на него идиот.
Това, което не разбирам са една част от българите. Подкрепата им за Путин, а не за руския народ, който е жертва на лидера си и също ще бъде лишен от абсолютно всичко през следващите дни.
Искрено недоумявам, как е възможно нормален човек, да подкрепя Путин и Русия и тяхната война точно днес, използвайки за опора фейк новини, пропаганда вместо факти ..
Винаги съм смятал, че колкото и време да са ни управлявали комунисти и де факто са съсипали една чудесна и красива страна, каквото е България, истината, разума, знанията, дори интуицията им на човеци, ще прекъсне издяланото в мозъците ни като деца от фалшивата комунистическа история.
Не би!
И тук не става въпрос за идеология или убеждения, а за сляпо поддържане на един нисък, плешив, комплексиран човек, плашещ света с ядрена война.
Ей, хора, не си ли давате сметка, че ако това човече изстреля една ракета, вашият живот, всичко за което сте мечтали, всичко, което сте искали, просто ще оттече в небитието на ядрената зима. Знам, наясно съм, че много хора не знаят какво е ядрена зима и последиците от това. Днес обаче, подкрепяйки Путин и неговият режим, как ще обясните на вашите деца и внуци защо светът стигна до тук и че вие сте част от това безумие?
Продължавайте да разпространявате дезинформация от сайта „една жена ми каза“, притеснявайте се от решенията на СЗО и тайното правителство и новия световен ред. Да, наистина има защо. Избирайки страната на приматите, ще създадете условия те да се множат и ще стигнете до там, че няма да може да направите разлика между илюзия и действителност.
Помислете за България, каква държава искаме да станем и как да живеем – като Русия, Беларус, Куба и Северна Корея или да бъдем като Люксембург, Дания, Франция, Канада, Австралия ..
Помислете, къде са вашите приятели. В кой тип държави живея, работят и гледат децата си. Помислете защо децата на всички червени и пембени олигарси, на всички политици, независимо от техния цвят, живеят, учат, създават семейства в Холандия, Белгия, Великобритания, Испания, САЩ или Германия. Защо децата им, най-милото им, са на запад, а не в прогресивна Русия, модерен Беларус, свободна Куба или подредена Северна Корея.
Просто е. Трябва съвсем малко мисъл, но навреме. Понякога, шансът не идва два пъти.