След падналия през нощта на 05 срещу 06 февруари 2020 г. мокър сняг зимната обстановка на територията на Община Ловеч към 09.00 часа остава динамична. Няма сигнали за бедстващи хора, но много селища в общината останаха без електроснабдяване поради скъсани жици и паднали клони.
Още в ранната вечер беше подаден сигнал за паднало дърво на ул. „Раковски“ в Ловеч, което препречи движението. Общинският екипът реагира след 15 минути и дървото бе нарязано, а пътят изчистен. На място бе заместник-кметът Даниел Колев, който проследи и част от останалите сигнали през нощта, подадени на дежурния екип в общината.
Сигнал за падал електрически стълб върху лека кола е постъпил в общината, инцидентът е в кв. „Здравец“ до блок 202. В село Дойренци паднало дърво е блокирало входа на жилищна сграда, случаят е поет от Районна служба Пожарна безопасност и защита на населението.
Паднали са дървета в подстъпите на Домовете за стари хора в село Сливек и на „Върбовка“, но вече са разчистени. Тежка е обстановка на пътя за село Брестово, където два снегорина не успяха да разчистят мокрия сняг и са прибегнали към помощта на мощен трактор.
Провиснали жици има на няколко места в град Ловеч, работи се по обезопасяването им.
В над 10 села в общината има проблеми с електроснабдяването, работи се поетапно за отстраняване на повредите в мрежата.
Улиците на областния град се почистват по график, съгласно договор с общинската фирма „ЕКО“ ЕАД. В началото на работния ден основните улици бяха проходими при зимни условия. Пътната повърхност обаче е мокра, има топящ се сняг, така че водачите трябва да шофират с повишено внимание.