plochkiremont22041511Павлин Иванов

Добрата новина дойде за ремонта на изпочупените плочки в централната градска част дойде с надежда за така дългоочакваното връщане към нормалността. Лошата новина е, че цялата история е поредният нискостеблен ПиАр на кмета Казанджиев и сътрудниците му. За съжаление!

Убеден съм, че всички се зарадвахме от майсторите щъкащи по пешеходната зона в Ловеч и ремонтиращи участъци от нашия център. Виждаше се краят на чупенето на токчета, „неволното“ пропадане на плочките, особено в дъждовно време, по-удобното трасе за и без това малкото майки с колички. Изобщо, бъдещето започна да порозовява, което на фона на трагичните „иновации“ на кметският екип си е лъч надежда!

За съжаление, видимо и днес, всичко ще отиде на вятъра!

plochkiremont2204152И днес, редом до майсторите от ловешките строителни фирми, които благотворително работят без възнаграждение, през целият ден си пъплят и продължават да рушат настилката тежките инкасо автомобили. В интерес на истината, засега тежките коли продължават да дочупват и без това поломените участъци, грижливо заобикаляйки оградените зони на ремонта. Засега!

Лично аз нямам логично обяснение, защо след като се хвърлят толкова пари и трудът на строителите, многотонните камиончета продължават да минават сред майки и деца, сред млади и стари, по иначе забранената за движение „пешеходна зона“.

Каква е идеята на ремонта, след като причината за трагичното състояние на пешеходната зона продължава да съществува?

plochkiremont2204158Ясно е, че идват избори и ще има изхвърляния и напълни за четвърти мандат. Ясно е също, че в края на краищата и най-после Казанджиев трябва да направи поне нещо минимално за жителите на града, ако иска да има поне мъничък шанс в битката за кметското кресло. Всичко това е логично и разбираемо.

Това, което остава като голяма питанка е – Кога някой ще светне Казанджиев, че преди да хвърля обществени пари за нещо, все пак, трябва някой (по възможност и според капацитета на умствения си багаж) да помисли какво и защо се прави.

И накрая:

За чии … кеф се ремонтират плочките по пешеходната зона в Ловеч, след като ще бъдат изпочупени още утре?

Благодаря на г-н Калев от СКОРС, че веднага провери разрешителните на инкасо автомобилите. Оказа се, че ИМАТ разрешение да … чупят! Законно!

42 коментара

  1. да им асвалтират една “вело” алея

  2. На обсъждането питах изрично какви технически средства се предвиждат за ограничаване достъпа на мпс до пешеходната зона, отговора беше – никакви. Защото това нещо(достъпа), видите ли се уреждало от общинския съвет и всеки по надлежния ред може да си го осигури. За чий … кеф ще се налеят милиони от които и немалко общински средства, за да могат тежките бусове и всеки извадил стотина лева да си кара по плочките, да ги чупи и да паркира там за собствен кеф. Кмета не можа да даде отговор за целесъобразността на инвестицията пред малкото уважили обсъждането. Ама то щяло да стане много хубаво. Еми мерси за хубавинята, която няма да окряка и две години здрава, защото в допълнение ако е същото изпълнение като останалите проекти – шахтите няма да са на мястото си да отводняват пешеходната зона и пак ще газим вода.

  3. На обсъждането питах изрично какви технически средства се предвиждат за ограничаване достъпа на мпс до пешеходната зона, отговора беше – никакви. Защото това нещо(достъпа), видите ли се уреждало от общинския съвет и всеки по надлежния ред може да си го осигури. За чий … кеф ще се налеят милиони от които и немалко общински средства, за да могат тежките бусове и всеки извадил стотина лева да си кара по плочките, да ги чупи и да паркира там за собствен кеф. Кмета не можа да даде отговор за целесъобразността на инвестицията пред малкото уважили обсъждането. Ама то щяло да стане много хубаво. Еми мерси за хубавинята, която няма да окряка и две години здрава, защото в допълнение ако е същото изпълнение като останалите проекти – шахтите няма да са на мястото си да отводняват пешеходната зона и пак ще газим вода.

  4. ne ne ne za kef na nqkoi ot upravlqvashtite da moje da vzeme nqkoq evro supsidiika proekche neshto ……

  5. А ако прегазят някое дете кого да търсим за “пропуск”. Коли нямат място там. Искате ли да им спретнем едно флашмобче

    1. С пропуск може и танк да влезе, с колело обаче скоро няма да можем да влизаме в центъра. Кой ти мисли за децата изобщо?

    2. Ловеч не е узрял за това така мисля. Не още. Аз не се местя от пътя на колата където не им е мястото, съветвам и други да го правят няма как да ме удари. Павлин може да напише роман за инкасо колите. Ще мислим идеи

  6. Тези които ще погазят за пореден път самочувствието си на хора и ще приберат по едни 50 лв. Те ще го изберат и няма да е за първи път.

  7. Тези които ще погазят за пореден път самочувствието си на хора и ще приберат по едни 50 лв. Те ще го изберат и няма да е за първи път.

  8. Кой ще го избере, я кажете?

  9. ама,някой загледа ли се как се ремонтират.Ако тези дойдат в къщи да правят ремонт ще ги убия с лопатата!

  10. За кеф на Минчо,че пак ще го изберат!

Comments are closed.