За множество пътни инциденти и нарушения на правилата за движение през почивните дни съобщават от ОД на МВР Ловеч. На 03 май около 22.30ч. в Тетевен, 19-годишен младеж при управление на лек автомобил е загубил контрол върху превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил последователно в паркирани товарен и лек автомобил. При инцидента леки наранявания са получили водачът и 18-годишен пътник в същото превозно средство. Пробата за алкохол на 19-годишния водач е отрицателна.

На 01 май около 22.05ч. в Троян, 28-годишен, неправоспособен мъж от града, при управление на мотоциклет с несъобразена скорост се е ударил в задната част на лек автомобил «Тойота». При инцидента е пострадала 22-годишна пътничка от мотоциклета, която е откарана за преглед в болница със  сътресение на мозъка и охлузвания по тялото, без опасност за живота. Пробата за алкохол на водачът е отчела 0,5 промила в издишания въздух. Съставен му е акт за нарушение на ЗДВП и констативен протокол за ПТП.

На 03 май около 10.45ч  в гр.Троян, 75-годишен мъж от с.Добродан при управление на лек автомобил и поради влошаване на здравословното състояние е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво. Мъжът е откаран за преглед в болница, където е установено, че е с високо кръвно налягане. Пробата му за алкохол е отрицателна, съставен е констативен протокол за ПТП.

На 30 април около 10.30ч. на път I-4, в землището на с. Голец, 73-годишен мъж от София при управление на лек автомобил в посока Варна се е отклонил в лява пътна лента за движение – навлиза и прекосява банкета, след което се е ударил в мантинела и в дърво. След инцидента водачът и 68-годишна пътничка в автомобила са откарани в болница в Ловеч, където по-късно са починали. По случая е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за тежкия пътен инцидент.

През почивните дни на територията на областта са установени трима водачи, които са управлявали МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила и 1 водач шофирал след употреба на наркотични вещества. Четиримата са задържани за срок до 24 часа в поделенията на ОД МВР-Ловеч, а по случаите са образувани 1 бързо и 3 досъдебни производства.