От ОД на МВР Ловеч съобщават, че 48-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян. На 08 април около 10.00 ч. е установен да управлява лек автомобил по ул. «Македония» в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.53 промила.

По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В първите часове на 09 април, полицейски автопатрул на РУ Угърчин е спрял за проверка в с.Лесидрен лек автомобил, управляван от 22-годишен местен жител. С помощта на техническо средство «Дрегер» полицаите са установили, че водачът шофира след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.61 промила.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо производство и работата продължава.

На 08 април, на територията на община Тетевен е проведена специализирана полицейска операция, целяща подобряване на пътнотранспортната обстановка на територията на общината, в хода на която за установени нарушения служителите на местното полицейско управление са съставили 22 глоби с фиш по ЗДВП и 6 акта.

На 08 април след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Ловеч, 33-годишна жена от Угърчин е задържана за срок от 24 часа в местното районно управление на МВР по подозрение, че за продължителен период от време е извършила множество кражби от отделения и кабинети в МБАЛ -Ловеч. Предмет на кражбите са били пари и дебитни карти.

Процесуално-следствените действия по случая продължават.

Полицаи от РУ Тетевен са установили 43 –годишен местен жител, като съпричастен към нанасянето на материални щети по входна врата на частен дом в града.

По случая е образувано проверка и работата продължава