Предупреждение за много ниски минимални температури и за максимални стойности под нулата е обявено за днес в цялата страна.

Очакванията са за дневни температури от минус 5° до минус 1°, в София – минус 3°. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад , който ще създава усещането за още по-студено от действителното време.

Опасност от измръзване в планините и утре – температурите през деня по най-високите върхове ще бъдат около минус 20°, в комбинация с умерен северозападен вятър.

У нас, през следващата седмица, сутрин ще остане много студено, но максималните температури постепенно ще се повишават. Ще бъде почти без валежи, ще има и повече слънчеви часове. В котловините преди обяд е възможно да се образуват мъгли или ниска облачност.

От Агенция пътна инфраструктура информират, че към 05:30 ч. на 17.01.2021 г температурите са в интервала от -15 С до +1 С. Времето над страната е предимно облачно. Слаб до умерен вятър духа в областите: Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Враца, Ловеч, Монтана, Плевен, Силистра, Сливен, Смолян, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Сняг вали в района на Лъки / обл. Пловдив/, проход „Троянски“ и Микре /обл. Ловеч/, Босна, Малко Търново и Царево /обл. Бургас/, прохода на „Република” и Мъдрец / обл. Ст. Загора/, Муселиево, Любеново, Българене и Вълчитрън /обл. Плевен/, Харманли, Свиленград, Ивайловград /обл. Хасково/ и в област Русе.

Пътните настилки са предимно мокри или заснежени и обработени, проходими при зимни условия.

Ограничена видимост поради мъгла до 100 м има в района на проход „Троянски“.