За девета поредна година Община Троян получава финансиране по Проект „Красива България“. Този път одобреният проект е „Основен ремонт и реконструкция на НЧ „Изгрев 1926“- Бели Осъм“. Стойността на проекта е 214 036 лв., като финансирането е 60% – 128 422 лв. от бюджета на община Троян и 40% – 85 614 лв. от проект „Красива България“.
Предвиден е ремонт на всички фасади – очукване на мазилка, измазване с мрежа и завършващ слой минерална мазилка, цялостна подмяна на покрива на едноетажната пристройка към театралния салон с топлоизолация, хидроизолация и нови улуци и водосточни тръби, монтаж на топлоизолационна система с минерална мазилка по външните стени и смяна на външната дограма с PVC профили и стъклопакет.

Проектът предвижда и вътрешен ремонт включващ направа на нови подови настилки от ламиниран паркет в библиотеката, окачен таван с вградени нови осветителни тела, подмяна електрическата инсталация в салона – включително монтаж на нови енергоикономични осветителни тела, претърсване на покрива и монтаж на нова мълниезащитна инсталация и нови тротоарни настилки пред сградата. С изпълнението на предвидения основен ремонт и реконструкция ще се подобри външният вид, експлоатационните показатели на материално-техническата база и ще се осигурят условия за ефективно протичане на дейностите на читалището.