За втора поредна година в Техническия колеж Ловеч се проведе информационна среща на представители на местния бизнес и студенти по инициатива на директора – доц. д-р инж. Драганов.

Техническият колеж в Ловеч е единственото висше учебно заведение на територията на област Ловеч и единствено техническо висше училище в Северозападна България. По информация на Техническия колеж повечето от студентите са млади хора от Ловеч и областта.

Гост на срещата беше заместник областният управител Нели Читинова. Тя приветства идеята за среща на местните работодатели с търсещи професионална реализация студенти. Това е добра възможност фирмите да представят своята дейност и изискванията, които имат към кандидатите за работа, а студентите да намерят своята желана работа.

Искам да изразя своята подкрепа към Техническия колеж и да насърча младите хора да се запознаят с възможностите, които им предлагат местните фирми и ако намерят своята професионална реализация тук, това ще е радост и успех за колежа, за фирмите и за региона, каза Нели Читинова.
В срещата участваха представители на ВОСС Аутомотив България ЕООД, проект „Развитие на социалната икономика“, фокус – точка Ловеч към МТСП, „Балкан“ АД Ловеч и Дирекция „Бюро по труда“ – Ловеч.