На 14 юли в Националната информационна система за наблюдение на COVID-19, са регистрирани 5 положителени случая на COVID-19 на територията на Област Ловеч.
В първият случай се касае за мъж на 44 години хоспитализиран на 09 юли в пулмологично отделение на МБАЛ АД гр. Ловеч. След положителен PCR тест на 13 юли е приведен в Инфекциозно отделение на болницата.
Белодробно отделение е поставено под карантина, считано от 19 часа на 13.07.2020 г. със заповед на Директора на РЗИ за 48 часа, през което време се преустановява приема на нови пациенти.
Болните нуждаещи се от хоспитализация ще бъдат насочвани към СБАЛББ Троян.
Разпоредено е незабавното провеждане на крайна огнищна дезинфекция в отделението, изследване на медицинския персонал и хоспитализираните пациенти.
Във вторият случай се касае за жена на 71 години, с адресна регистрация на територията на Област Ловеч – с. Дерманци. При проведеното епидемиологично проучване е установено, че лицето е хоспитализирано в Инфекциозна болница гр. София Издирват се контактните лица.
Във третият случай се касае за мъж на 23 г. и 2 жени по на 21 г. от гр. София. Лицата са диагностицирани като положителни от РЗИ-София и са прехвърлени за наблюдение и контрол на РЗИ-Ловеч, тъй като периода на карантина ще прекарат в с. Лесидрен. Днес на лицата ще бъдат връчени предписания за задължителна карантина за домашно лечение.
Към 10 часа на 14 юли на територията на област Ловеч общо диагностицираните случаи до момента са 27. О тях активни 11 случая – 6 на домашно лечение, 4 – хоспитализирани в Ловеч, 1 хоспитализиран в София и 16 излекувани.