Акцията е предприета във връзка с настъпилите през последните дни тежки пътни инциденти.

Само за времето от 14 до 17 юни при пътни произшествия в страната са загинали 15 човека.

Специализирана операция на пътна полиция започва от днес в ловешка област. Ще бъде засилен контролът върху скоростта, неправоспособността на шофьорите, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки. Особено внимание ще се обръща на водачите на двуколесни превозни средства – на тяхната правоспособност, видимостта и състоянието на регистрационните табели на моторните превозни средства, използването на защитните каски.

Полицейските екипи ще бъдат локализирани по участъци с въведена временна организация на пътя, както и по местата със засилен трафик.

Същевременно продължава и предприетата за летния сезон операция на пътна полиция. В рамките й ще се осъществява и засилен контрол на транзитно преминаващите през страната моторни превозни средства.

Статистиката на ОД МВР-Ловеч показва, че за времето от 01 май до 17 юни 2019 год. пътните полицаи са регистрирали 81 пътни произшествия, от които 25 тежки с 6-ма загинали и 33 ранени.