Започна националният турнир по футбол на малки врати за купа „Васил Левски” , който се провежда за петнадесети път в Ловеч (14 и 15 април). Изявата бе открита от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, която поздрави участниците с тяхното желание да спортуват и да славят по този начин името на своя патрон Васил Левски. „Желая ви да се представите добре, да сте силни и борбени, с високо спортно майсторство и на добър час!“, каза Маринова.
Участват шест отбора от училища, носещи името на Апостола. Те са от градовете Русе, Карлово, Разград, Ябланица, Севлиево и домакините от Ловеч. Първата среща на игрището в хотел „Статистика“ – с. Сливек, беше между отборите на Ябланица и Севлиево.
В началото на събитието участниците запазиха едноминутно мълчание в памет на загиналите на АМ “Тракия” и по повод обявения ден на траур.
По време на откриването ръководителят на отбора от Разград Здравко Душков връчи на Корнелия Маринова специален плакет – „Богинята на победата“. Поводът е тяхното десето участие в ловешкия турнир. „С голяма благодарност за поканата, нашите деца през цялата година питаха – кога ще ходим в Ловеч?“, каза Здравко Душков.
Финалните мачове ще се играят в неделя от 10.00 часа на изкуственото игрище на Градски стадион. Закриването и награждаването ще бъде същия ден в 12,15 ч.
Турнирът се посвещава на 145-годишнината от героичната гибел на Апостола на българската свобода Васил Левски и е под патронажа на кмета на Община Ловеч. Организатори са Община Ловеч, Областен съвет на Български футболен съюз – Ловеч и Основно училище „Васил Левски”.