От ОД на МВР Ловеч съобщават, че на 21 август около 14.10 ч. на ПП I-3  в района на гр. Ябланица, автопатрул на местното районно управление на МВР е спрял за проверка лек автомобил, с водач 50-годишен от с. Български извор.  Мъжът е тестван с техническо средство за употреба на наркотици, като пробата му е отчела наличие на метамфетамин.

По случая е образувано бързо производство, а водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ Ябланица.

От полицията информират и за три пожара, станало на територията на област Ловеч през денонощието. Малко преди 13.00 часа вчера в РС ПБЗН Троян е получен сигнал за горящ товарен автомобил в ж.к «Лъгът». Огънят е унищожил двигателния отсек на превозното средство, а предполагаема причина за произшествието е късо съединение.

В 15.38 ч. служители на РС ПБЗН-Ловеч са реагирали на сигнал за взрив на газова бутилка на балкон, в жилищен блок 303 в ж.к. «Младост». При взрива е пострадала 83-годишна жена, която по първоначална информация е без опасност за живота и е откарана за преглед във ФСМП-Ловеч. При инцидента са унищожени дограма и пердета.

В 21.32ч. след получен сигнал, огнеборци от РС ПБЗН-Тетевен са гасили лек автомобил паркиран на ул. «Вършец» в Тетевен. Превозното средство е унищожено, но е спасена сграда в непосредствена близост.