На 11 август в ОД МВР-Ловеч е получен сигнал от 33-годишна жена от Ловеч, че неизвестно лице използвайки собственият й фейсбук профил е склонило двама от приятелите й в социалната мрежа да му изпратят пари чрез предварително генерирани кодове за плащане – сума на обща стойност 682 лева. Това съобщават от ОД на МВР Ловеч.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.209, ал.1 от НК, като в хода на последвалите процесуално-следствени действия служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОД МВР-Ловеч са установили, че от мобилен телефон е извършено проникване във фейсбук профила на потърпевшата. Като съпричастен към случая след проведени оперативно-издирвателни мероприятия за срок от 24 часа е задържан 25-годишен от община Бяла Слатина, който на 14 август е конвоиран в РУ Ловеч.

На 14 август за времето от 09.30 ч. до 11.30 ч., на първокласен път I-4 при км 35+000 e проведена операция по широкообхватния метод за подобряване на пътната обстановка в региона, в хода на която служителите на сектор „Пътна полиция“, РУ Ловеч и РУ Угърчин,  съвместно с представители на Агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Митници“, АПИ и НАП са извършили проверка на 97 МПС и 102 лица, установили са 8 нарушения и са съставили 5 акта и 2 глоби с фиш по ЗДвП и са връчили 41 ел.фиша.

На 14 август около 01.55ч. в РУ Троян е получен сигнал от 55-годишен мъж, че минути по-рано на улица в града, чрез блъскане и дърпане му е отнета от джоб на дрехите сумата от около 500 лева. Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които като съпричастна към случая е задържана 52-годишна жена, криминално проявена. В РУ Троян е образувано досъдебно производство и работа продължава.

По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава под ръководството на Районна прокуратура Ловеч.