Двама мъже, на възраст 27 и 23 години са задържани за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като на 20 октомври около 14.30 ч. след възникнал скандал и последвал побой на улица в града са причинили тежка телесна повреда на свой 27-годишен съгражданин. Пострадалият е откаран за лечение в плевенска болница. По случая е образувано досъдебно производство и служителите на РУ Тетевен продължават работа по изясняване на причините за инцидента.

41-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен след като вчера около 19.40ч., при управление на товарен автомобил в с.Глогово е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо устройство ,,drugchek 3000 stk 6″ е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества. Полицейските служители са съставили на водача 2 акта по ЗДВП и 1 акт по КЗ, а по случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Ловеч за срок до 24 часа е задържан 38-годишен от Летница, който на 20 октомври около 17.30ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.64 промила. По случая е образувано бързо производство и работа продължават служителите на РУ Ловеч.

На 20 октомври, на територията обслужвана от РУ Троян е проведена специализирана операция насочена срещу битовата престъпност. Проверени от полицейските служители са 104 лица и 90 МПС, като за установени нарушения са съставили 10 акта и 16 глоби с фиш по ЗДВП.