От ОД на МВР Ловеч съобщават, че 39-годишен от Тетевен е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление, след като на 05 януари около 10.00 ч. в града е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества – амфетамин и матамфетамин. По случая в РУ  Тетевен е образувано бързо производство и работата продължава.

На 05 януари в РУ Троян за срок до 24 часа е задържан 30-годишен от Ловеч, който на същата дата около 20.30 ч. при управление на лек автомобил в Троян е спрян за полицейска проверка и тестването му с техническо средство е дало положителен резултат за употреба на метамфетамин. По случая е образувано бързо производство и служители на РУ Троян продължават работа.

32-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като при получен сигнал и извършено претърсване на адрес в с. Борима обитаван от лицето, в едно от помещенията полицаи са открили пакетче със суха, тревиста маса – канабис, с общо тегло 2.7 грама. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Полицейски операции проведени на 05 януари на територията на област Ловеч:

Луковит –  проверени са 32 МПС и 32 лица, като са съставени 7 глоби с фиш и 1 акт по ЗДвП.

Тетевен – проверени са 21 МПС и 27 лица, като полицейските служители са съставили 4 глоби с фиш и 3 акта.

Ябланица – полицейските служители са проверили 15 МПС и 15 лица и са съставили 4 глоби с фиш

Троян – проверени са 29 лица и 29 МПС и са съставени 9 глоби с фиш

Угърчин – служители на местното РУ са проверили 25 МПС и 31 лица и за установени нарушения са съставили 8 глоби с фиш и 1  акт по ЗДвП.