Завърши ремонтът на спортен комплекс „Тетевен 2009“. Това е първата значима реконструкция на обекта от построяването му през 2009 год., която се реализира по проект „Красива България”, Мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места”. Общият бюджет за проекта е 282 958.00 лв. с ДДС, като съфинансирането от страна на Общината е 60% от общата сума или 169 774.80 лв.

Въвеждането на спортния център в експлоатация бе ознаменувано с футболен двубой между отборите на СК „Община Тетевен“, воден от зам.-кмета – Красимир Красимиров и АФК „Пожарникарите“, воден от началника на местната пожарна – инж. Николай Христов. На срещата присъстваха и кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, зам.-кметовете Тони Стоев и Борис Врабевски.

Д-р Бояджиева отбеляза, че чрез ремонта на комплекса се създават подходящи условия за стимулиране на повече деца и млади хора да се включат активно в спортни дейности и да водят по-здравословен начин на живот.

Извършен бе текущ ремонт на вътрешните помещения и откритата тераса в съществуваща сграда в имота. Бе обновена и спортна настилка на игрището за мини футбол, която се намираше в окаяно състояние, каза още кметът.

В помещенията на първия етаж е извършен ремонт, касаещ монтаж на нов растерен окачен таван с вградено съществуващо осветление и вентилация. Положена е гипсова шпакловка и латексово боядисване по всички стени и тавани.

Старата настилка във фитнес залата бе демонтирана, а на нейно място се положи ударопоглъщаща каучукова настилка.

Еркерното изнасяне на терасата на първия етаж, както и самата открита тераса на втория бяха ремонтирани. Бе положен нов слой топлоизолация, армирана циментова замазка, а над нея двукомпонентна мазана хидроизолация. След това бе положена нова настилка от гранитогрес, подходящ за външни условия: студоустойчив и противоплъзгащ. Съществуващата дограма бе запазена.

Ремонтни дейности бяха извършени и върху игрището за мини футбол. Старата трева бе демонтирана и подмени с нова изкуствена с височина на стръка 40мм и поръска от каучукови гранули и кварцов пясък.