1 Програма – 11 май 2017 г.

Голямо и завладяващо рок-шоу се очаква от супергрупата „Фондацията“ на площад „Екзарх Йосиф Първи“  в Ловеч вечерта на 11 май – Празник на града. Изявата е заключителна част от богатата на младежки инициативи, културни и спортни събития  програма. Тя започва от 8 май, понеделник, и продължава до 11 май, четвъртък.

(Виж пълната програма в прикачен файл.)

Очаква се безплатният концерт на  „Фондацията“ да привлече много почитатели на  българския рок. Супергрупата е основана в началото на 2013 г.  Участниците ѝ изпълняват най-големите си хитове в нови акустични аранжименти.  В състава влизат Кирил Маричков – вокал, бас-китара, китара, пиано (Щурците), Иван Лечев – вокал, китара, цигулка (ФСБ), Дони – вокал, бас-китара, пиано, китара, (Дони и Момчил), Славчо Николов – вокал, китара (Б.Т.Р.) и Венко Поромански – ударни (Те).

Тържественият ден на 11 май, четвъртък, ще е неучебен за ловешките ученици. Обслужващите граждани служби в Община Ловеч ще работят.

Тържествената света литургия и молебен за благоденствие започват от 9 часа сутринта в новия катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ в центъра на града.

От 11 часа пред храма е тържественото издигане на знамето на Община Ловеч и празничната програма. Церемонията по удостояване със звание „Почетен гражданин на Ловеч“ е от 12 часа в Драматичен театър Ловеч. Малко по-късно ще бъдат обявени и отличията за инвеститор и бизнесмен на годината.

Детският празник „Европа в моя град“ е от 16.30 ч. на сцената на крепостта, а спектакълът „Шоуто трябва да продължи“ на НМТ „Стефан Македонски“ – София, е в салона на театъра от 19 часа.