Кметът на Община Ловеч е издал заповед, с която забранява целогодишно ползването за къпане на всички неохраняеми водни площи на територията на общината, публична общинска собственост /канали, реки, язовири и др./. Разрешено е ползването на водни обекти за къпане, ако са предназначени за това и отговарят на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водни площи.
Собствениците на плувни басейни трябва да осигурят обезопасяването съгласно императивните изискванията на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водни площи. Предохранителните мерки се възлагат на собствениците на водни обекти, на собствениците на плувни басейни, а за общинските водни обекти – на кметовете и кметските наместници на населените места, на чиято територия се намират.
Определени са следните длъжностни лица по чл. 27, ал. 2 от Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водни площи: служителите на РУ на МВР – Ловеч, служителите на отдел „Контрол и сигурност”, Община Ловеч и кметовете и кметските наместници на населените места. Контрол по изпълнението на заповедта се възлага на Даниел Колев – заместник-кмет на Община Ловеч.
Пълната заповед може да се види на сайта на общината.

15 коментара

  1. Но кой ще налага санкции,ако се нарушава забраната.Иначе ,наредбата е добре замислена

  2. Басейнът е на булеварда след порой, входът е свободен!

  3. Някои предизборни обещания гласяха, че ще бъде направен плувен басейн в Ловеч. Още чакаме. А има много деца с гръбначни изкривявания, за които плуването е препоръчително…

  4. как може да няма басейн в нашия град? ☹ а би било чудесно

  5. Всяка година се издава тая заповед!
    Целта и е да се освободи от отговорност кмета при евентуално произшествие по реки и язовири.
    Отговорът би бил – Аз съм забранила…
    Вместо да създаде някъде що годе условия за летен отдих край някой водоем при повече от достатъчно в ловечко.
    За да има такова общинско място за къпане и плаж е нужен само щат за един спасител. За три месеца в годината!

  6. Ами кметицата да беше помислила как да направи басейна на Юзината използваем.

Comments are closed.