На 15 юни в село Скобелево стартира най-обичаното, най-очаквано, изпълнено с много усмивки и настроение “Забавно лято”. За 17-та поредна година доброволците от Центъра за работа с доброволци към РБ “Проф. Беню Цонев” и БЧК ще бъдат в различни населени места в областта. Организатори на инициативата са Български червен кръст, Сдружение „Мисия. Иновации. Гражданство – МИГ“ , Сдружение „Знание“ и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Помощници в игрите са доброволците от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ и Български младежки червен кръст – Ловеч, Троян,Тетевен, Летница, Луковит и Априлци.

На 27ми юни гостувахме в село Александрово, където малчуганите имаха възможност с помощта на представителя на ПБЗН-Ловеч г-н Калин Везиев да гасят пожар с кофпомпи, разбраха как да реагират при бедствие и как да се реагира, строиха дига и спасяваха човек със спасително средство – топка с въже. Игра на въже, точна стрелба, по мишена, ловкост и бързина, баланс и кой е по-силен бяха само част от предизвикателствата. Съревноваваха се в отбори с игри от детството и на родителите си – дърпане на въже, скачане на голямо въже и подай топката на тунелче. Много се оказаха желаещите и в любимите спортно съревнователни игри, макар че доброволците бяха поставили различни препятствия. Дори малчовците от детската градина се включиха в игрите „ пъзел с любими герои от приказките“ и „горещ картоф“, танцуваха на любими детски песнички и за награда получиха книжки за оцветяване с анимационни герои и лакомства. Награди естествено имаше и за по-големите.

Сърдечно благодарим за гостоприемството на кмета на село Александрово г-н Радослав Ганчев, който подкрепи инициативата и лично се включи в провеждането и.

Нашето щуро, но и образователно лято продължава на 11 юли в село Дойренци, а на 13ти юли в село Тепава. Очакваме ви!