След поредицата много горещи дни, за днес Националният институт по метеорология и хидрология обяви жълт код за територията на област Ловеч и още 16 региона. Оранжев код е обявен за три области. Вчера интензивни валежи предизвикаха проблеми. Порои с градушки имаше между Вълчедръм и Кнежа. В Ботевградско, Мездренско и Врачанско също валяха интензивни дъждове с градушки.

За днес на територията на област Ловеч ще има условия за краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Възможни са градушки.
Днес преди обяд над северозападните райони, а по-късно през деня и над останалата част от Северна и Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Има условия за локални значителни извалявания и градушки. В югоизточната част ще се задържи предимно слънчево и горещо. Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад, най-късно в източните райони. Максималните температури ще са от 26° в крайните северозападни райони до 34° на югоизток.

За Ловеч очакваните температури през деня се очаква да достигнат до 28 градуса, а през нощта ще бъде по-хладно с температури около 21 градуса. Дъжд се очаква да завали около обед и отново в късния следобед.