Жители на с. Голям Извор, община Тетевен сигнализираха отново за продължаващите кражби и посегателства в селото. Сигналът е изпратен до Инж. Светослав Славчев, Областен управител на област Ловеч, Д-р Мадлена Бояджиева, Кмет на община Тетевен, Старши комисар Станислав Великов, Директор ОДМВР Ловеч, Главен инспектор Илия Нешев, Началник РУ на МВР Тетевен, Николай Нанков, народен представител от ГЕРБ-СДС, Искрен Арабаджиев, народен представител от ПП-ДБ, Николай Дренчев, народен представител от ПП Възраждане, Ирена Атанасова, народен представител от БСП за България и медиите.

Ето какво се казва в него:

Уважаеми дами и господа,

Обръщаме се към вас като представители на всички институции от името на живеещите във Влашката махала на село Голям Извор, община Тетевен. Хората от махалата са дълбоко загрижени за своите имоти и покъщнина, станали обект на множество кражби. На практика, около 90 на сто от всички хора с постоянен и настоящ адрес са претърпели нагли посегателства. Задигани са пари, лични вещи, документи, инвентар и инструменти, дори и домашна ракия.

Село Голям Извор, славещо се доскоро с абсолютно спокойствие и сигурност на живеещите в него, през последните осем години стана обект на безбройни кражби и посегателства. Ситуацията във Влашката махала е най-тежка в това отношение. Предимно възрастните хора, обитаващи махалата, изпитват огромен страх и безпокойствие. Те са били обект на посегателства дори и нощно време, когато са спяли в къщите си.

Живеещите във Влашката махала на село Голям Извор, в състояние на пълна безизходица и лишени от покровителството на местното кметство и община, отправят горещ апел за помощ към всички отговорни институции. Исканията по темата се заключват в следното:

  1. Осигуряване на полицейски патрули, които денонощно да обхождат рисковите места в селото и в махалата.
  2. Разширяване на видеонаблюдението в селото, което да обхване и поставената под тежки набези и кражби Влашка махала.
  3. Предприемане на адекватни издирвателни действия за разкриване извършителите на кражбите.
  4. Спиране на текучеството и назначенията на квартален полицейски отговорник на селото. Сегашният инспектор ще напусне поста си след два месеца.
  5. Предприемане на действия от всякакво друго естество, които ще върнат поне отчасти спокойствието и сигурността на живеещите тук.

Конкретните идеи и мерки бяха обсъдени на общо събрание на Влашката махала, проведено на 14-ти април тази година.

Хората от Влашката махала очакват предприемането на спешни мерки, набелязани в това писмо, като си запазват правото да предприемат всякакви действия, включително и протестни такива в рамките на законите, за защита на своя спокоен живот.

Още по темата в публикация на Ловеч днес – https://lovechtoday.eu/%d0%b1%d1%83%d0%bc-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b1%d0%b8-%d0%b2-%d1%81-%d0%b3%d0%be%d0%bb%d1%8f%d0%bc-%d0%b8%d0%b7%d0%b2%d0%be%d1%80/?fbclid=IwAR06KymXAYsbNZs2rUTELd4K1WstfWJM1Pd9Zsz_G8MGwsSlYj20Se7dRf8.

Даваме си сметка, че широтата публичност е най-силното оръжие срещу беззаконието и корупцията. Ето защо и търсим максимално разгласяване на този ужасен проблем.

 

От името на живеещите:

Цена Николова, ул. Ген. Дандевил 22

Йордан Георгиев – Данчо Стълбицата, ул. Ген. Дандевил 10

Владимир Танев, ул. Ген. Дандевил 30