От няколко месеца жителите на село Голец са лишени от транспортна връзка с Ловеч. Те пътуваха с автобусите на фирма „Грация“, която обслужваше линията Ловеч-Тетевен. Заради нелоялна конкуренция на друга фирма от Тетевенско, която им обира пътниците, ловешката фирма не желае да обслужва линията. По този начин живеещите в селото остават на произвола на съдбата. Единственият автобус, който ги свързва с Угърчин идва във вторник сутринта и се връща в 14 часа обратно. Няма възможност за връзка с други градове и прибиране в домовете им в рамките на деня. А по-важно за голчани е да имат транспортна връзка  с Ловеч.

Искане, подписано от живеещите в селото, е внесено до кмета на община Угърчин, областния управител и кмета на община Ловеч, която организира търга за посочената линия.  Инициатор на подписката е Ценка Цанова, която е от Габрово, но живее в Голец и се грижи за болната си майка. Според нея са нарушени правата за свободно придвижване, гарантирани от Европейската харта за правата на човека.

Хората са лишени от възможност да посещават личните си лекари в Ловеч, да си купуват лекарства и продукти от първа необходимост. През лятото в Голец идват много деца и възрастни, а липсата на транспорт ги затруднява. Живеещите извън селото плащат данъци за имотите си в населеното място, а не получават възможност дори да го посещават при нужда. В момента, за да отидат до Ловеч хората без автомобили плащат на друг да ги вози, а пенсиите им са малки и не стигат.

Въпросът с липсващата транспортна връзка до областния град вече е поставян от голчани, но въпреки уверенията нищо не е направено. Сега те за пореден път  настояват отговорните институции да си свършат работата.

Най-бърз в реакцията си беше областният управител Светослав Славчев, който отправи писмо до кметовете на общините Угърчин и Ловеч, в което им препоръчва да трансформират действащото маршрутно разписание по автобусна линия, която да обхване селата Голец, Микре, Сопот, Славщица, Кирчево и Лесидрен. Друг вариант е да бъде заявено откриване на нова линия, а областната комисия по транспорт е готова да окаже съдействие за разрешаване на трудностите по осигуряване на транспортна свързаност на селата от община Угърчин, посочва областният управител инж. Славчев. Сега на ход са кметовете на Угърчин и Ловеч, които трябва срочно да предприемат действия.