Вчера около 18.05 часа в с.Дебнево, 55-годишен мъж от Ловеч при управление на лек автомобил и движение с несъобразена с релефа скорост е навлязъл в насрещната лента за движение и се е ударил в движещия се там друг автомобил, съобщават от Областна дирекция на полицията в Ловеч. При инцидента са пострадали двама пътници от първото превозно средство: жена на 35 години и дете на 15 години, които са прегледани в болница и са освободени за домашно лечение. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни.

21-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 19 май около 02.40ч. на бул.«България» в града, е установен да държи в джоб на дрехите си прозрачно полиетиленово пликче, съдържащо зелена на цвят, суха тревиста маса – реагираща при полеви на канабис и 2 листчета, с бяло, кристалообразно вещество реагиращо при тестване на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 19 май, на територията обслужвана от РУ Луковит е проведена специализирана полицейска операция, насочена срещу битовата престъпност в малките населени места и с участието на служители от местното районно управление на МВР и ЗЖУ-Плевен. В хода на предприетите действия са обходени 12 населени мeста, служителите са извършили проверки на 183 лица и 134 МПС, като за установени нарушения са съставили 14 акта и 22 глоби с фиш по ЗДВП.