Община Ловеч получи ново дарение от Франция. Приятелите  на града Патрик Мусе и съпругата му Клодин посетиха Дома за пълнолетни лица с физически увреждания в с. Сливек. Поводът на предаването на дарение за възрастните хора, настанени в дома в с. Сливек и Дома за стари хора „Върбовка“.

Дарението се състои от електрически медицински легла, матраци, хигиенни материали, спално бельо, помощни средства за придвижване на хора с увреждания. Освен за двете социални институции, дарителите ще осигурят хигиенни материали, медицински консумативи и спално бельо и на други социални услуги в града.

Пристигналото преди дни в Ловеч дарение от Франция е част от дейността на комитета за побратимяване между градовете Ловеч и Лавал, което се осъществява с помощта на асоциация „Доверие – България“ с президент Патрик Мусе.

В рамките на дългогодишното сътрудничеството между Община Ловеч и град Лавал през годините с помощта на семейство Мусе са реализирани редица съвместни инициативи, проекти и дарителски кампании в сферата на образованието и социалните дейности.

Планира се през м. юни тази година в Ловеч да пристигнат 8 стажанти от Франция, които ще полагат доброволен труд в детски градини и детски ясли за две седмици.