Принципът на действие на електрическата четка за зъби се основава на вибрациите на главата й, дължащи се на вградения електродвигател. Когато устройството се стартира, космите започват да извършват обратно въртящи се или осцилиращи движения, премахвайки напълно хранителни частици, бактерии и плака. Използването на електрическа четка за зъби е просто и удобно. С нейна помощ можете да постигнете медицински ефект върху зъбната редица и да осигурите профилактика на зъбни заболявания.

Грижа за електрически четки

С течение на времето такава четка може да се замърси и да започне да “мирише”, затова трябва да я почистите. Редовната грижа за електрическата четка за зъби ще я запази непокътната и ще удължи периода на използване. За да направите това, следвайте следните препоръки:

  1. Всеки път, след като приключите с миенето на зъбите, трябва да извадите накрайника, да го изплакнете под течаща вода, да го избършете и да го оставите да изсъхне. Подобни действия трябва да се извършат с моторния блок на устройството.
  2. Не покривайте накрайника и четката, докато не изсъхнат напълно, в противен случай това ще насърчи развитието на бактерии.
  3. Електрическата четка за зъби трябва да се съхранява строго във вертикално положение. За целта можете да използвате специални стойки или дезинфектант, който се продава отделно, а понякога идва с устройството.
  4. За да удължите живота на батерията, винаги трябва да зареждате електрическата четка, докато се зареди напълно и след това да я използвате, докато се разреди напълно. Ако устройството се съхранява постоянно в зарядното устройство, батерията трябва да се разрежда напълно на всеки шест месеца.

Нашите съвети как правилно да миете зъбите си с електрическа четка + ефективна паста за зъби = значително ще улеснят процедурата за грижа за устната кухина.

Каква е идеалната паста за зъби

Днес пазарът на паста за зъби е огромен. Буквално всеки човек може да намери точно тази паста, която отговаря на всичките му нужди. Именно поради такъв богат избор понякога е трудно да изберете пастата, която напълно ще отговори на вашите очаквания.

Малко хора знаят, че има наистина много показатели за избор на паста за зъби, така че първо трябва да знаете какви са те:

  • паста за чувствителни зъби. Има активни компоненти, насочени към укрепване на зъбния емайл. Зъболекарите препоръчват да изберете паста със специален индекс RDA. За чувствителни зъби индексът не трябва да бъде по-висок от 75;
  • избелваща паста за зъби. Препоръчва се да се използва не повече от веднъж, максимум два пъти седмично. Индексът на чувствителност RDA при тях може да достигне 200;
  • антибактериални и антисептични пасти за зъби. Предписват се при проблеми и възпалителни процеси в устната кухина (гингивит, стоматит, малки рани). Унищожава вредните микроби и насърчава бързата регенерация.
  • детски пасти за зъби. Важно е да запомните, че индексът RDA не трябва да надвишава 50, пастата не трябва да съдържа вредни вещества, особено като се има предвид, че децата често обичат да я поглъщат. Във всеки случай, преди да купите детска паста за зъби, трябва да се консултирате със зъболекар.
  • паста за зъби против кариес.

Основното нещо, което трябва да запомните е, че трябва да изберете паста за зъби заедно с вашия зъболекар, в зависимост от състоянието и характеристиките на вашите зъби. В крайна сметка, ако имате някакви проблеми с кариес, чувствителност на зъбите, зъбен камък или други проблеми, някои пасти ще допринесат за бързо възстановяване заедно с комплексно лечение, докато други могат да бъдат напълно вредни и противопоказани.