От провеждане на екологични обучителни инициативи за децата и младите хора до реализиране на ателиета по първа помощ за най-малките – ние, доброволците на Българския младежки Червен кръст от област Ловеч, ежедневно разпространяваме различни умения и знания, защото вярваме, че промяната започва от самите нас.

В тази връзка в периода 19ти-27ми септември щатния състав и доброволците на БМЧК-Ловеч изрисувахме със специални бои за асфалтополагане на площадката на ОУ „Христо Никифоров“-гр.Ловеч матемитачиската игра за по.малките „Стълби и змии“, математическа игра за Vти – VII ми клас “Математическа игрушка“, и спортно-забавните игри „Дама“ и „Спортна надпревара“.

БМЧК-Ловеч участваха и в разяснение на правилата на игрите по време на различните състезания, които се проведоха на 28ми в училището по повод отбелязване на Европейския ден на спорта в училище.

Инициативата на червенокръстците бе насочена към облагородяване на спортната площадка на училището и мотивация на подрастващите към активен спорт, но и показване на знания, логика,баланс, бързина и съобразителност.

Следващите занимания, които ще проведем идната седмица ще бъдат в ДГ „Мария Сиркова“ на 4ти октомври, където с по-големите групи ще направим ателие по програма „Хелфи“, а с по-малките ще направим игри под мотото „Рециклирай с нас“ за да мотивираме от най-ранна възраст опазването на околната среда.