Де факто, кметът Маринова и общинските съветници признават, че години наред се погребват ловчалии в наводнени, кални ниви! Все още погребенията в нивите не са законни!

Съветниците в Ловеч одобриха проект за подробен устройствен план – план за регулация и застрояване (ПУП-ПРЗ) за промяна на предназначението на поземлени имоти  в местността Полето, за неземеделски нужди, се казва в съобщение на Общински съвет Ловеч. Целта е разширение на гробищен парк „Скобелевско шосе“, което е крайно необходимо. Това бе гласувано с 24 гласа „За“, без гласове „Против“ и „Въздържал се“.

С това завършва един важен етап от устройството на разширението на парка, следват отчуждителни процедури и после ще бъде внесен инвестиционен проект за изграждане на разширението, коментира главният архитект на общината арх. Минчо Петков.

Имотите, с които се разширява гробищния комплекс, са с обща площ 80 445 кв. метра. Те ще бъдат урегулирани в един урегулиран поземлен имот  заедно със съществуващия гробищен парк.

Поздравявам екипа на главния архитект за свършената работа, никой по време на предишния кмет не успя да свърши тази дейност, каза общинският съветник Иван Минков.