По случай международния ден на хората с увреждания, кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева посети центровете, работещи с деца, младежи и възрастни със специални потребности, за да ги поздрави и да им връчи подаръци.

Кметът навести Дневния център за лица с увреждания и се включи в работния процес по изработване на коледни украшения заедно с децата, които я зарадваха със специално изработени подаръци. Д-р Бояджиева посети и Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост /ЦНСТПЛУИ/ в с. Гложене.

Тя отправи пожелания за здраве, щастие, късмет и топло посрещане на предстоящите празници. Кметът изказа и своята благодарност към всички работещи в тази сфера и грижещи се за хората със специални потребности.

През 1992 година Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за ден на хората с увреждания – целта е да се мотивират политиците и институциите да осигурят на тези хора достъп до общата архитектурна среда, до общообразователната система, до общия пазар на труда, както и до информация.

Идеята на днешния ден е обществото да прояви съпричастност, като постави акцента върху човешката личност и нейната индивидуалност и лично достойнство, а не върху увреждането. Да се даде възможност на хората с увреждания да разгърнат потенциала си и да участват в различни сфери на обществения живот.