benevrekov311131На тържествена церемония снощи д-р Георги Беневреков официално получи почетното си отличие за лекар на годината на Ловеч. Барелефа „Св. Иван Рилски“ му връчи кметът Минчо Казанджиев. Ежегодната персонална награда на община Ловеч се присъжда като признание на професионалния принос на лекар или зъболекар, практикуващ в община Ловеч.

Поощрителната награда тази година е за д-р Илиян Митев.

„Днес, на 1 ноември, отдаваме своето признание и на българските лекари, избрали за свой покровител безспорния патрон на народните будители – Свети Иван Рилски, дал ни най-големия урок по себеотдаване. Заявяваме своята признателност към хората,които ежедневно се борят за човешкия живот и здраве. Хора, които днес в трудни условия достойно отстояват своя житейски и професионален избор.“ С тези думи кметът Казанджиев се обърна към лекарите на тържествената церемония за Деня на будителя снощи в Ловеч. Той пожела на всички „много сили и вяра, много енергия и дързост в мечтите“ и им благодари за всеотдайността в професията.

От своя страна и д-р Беневреков благодари за наградата. „За мен е чест, че е уважен трудът и професионализмът ми – каза той. – Но наградата е и за моите преподаватели, и признание за колегите ми от всички други специалности, с които сме в перфектни отношения и работим добре заедно”. Лекарят на годината обяви, че това не е панацеята в живота му в професионален план, а че той ще продължи да се развива като стоматолог.

 

Накратко за наградените

 

Д-р Георги Беневреков е роден на 17 юли 1963 г. в Ловеч. Завършил е Стоматологичния факултет на Медицинската академия в София през 1989 г. След дипломирането си работи като зъболекар в три села на Ловешка община. От 1992 г. обслужва пациенти в стоматологичния си кабинет в Ловеч.

Д-р Беневреков непрекъснато повишава квалификацията си, като участва в различни форуми у нас и в чужбина. Резултат от това са авангардните методи за лечение в денталната медицина, които прилага в работа си. 

Д-р Илиян Митев е роден на 22 октомври 1952 г. в гр. Айтос. Завършил е Медицинската академия в София през 1978 г. Има придобити специалности „Вътрешни болести”, „Кардиология и ревматология” и „Здравен мениджмънт”.

Има квалификация в над 20 специализирани курса в Медицинския университет и Националната кардиологична болница в София. Автор е на редица публикации и участия в наши и международни проучвания за редки и особени заболявания в неговата област. Ловчалии познават д-р Митев като дългогодишен началник на отделението по кардиология в ловешката болница, което ръководи от 1989 г. насам.