В Деня на лекаря, приятели и колеги пожелаха на кандидат кмета от „Възраждане“ д-р Алдин Начков, директор на МБАЛ Ловеч, да получи на 29  доверието на съгражданите си, да поеме управлението на общината и да докаже, че честните, интелигентни, трудолюбиви и упорити хора могат да се справят с всяка задача.

„Много пъти съм имал възможност да се реализирам като лекар в чужбина, да получаваm много високо заплащане, но останах в България, останах в Ловеч, защото обичам града си, искам да живея тук, искам да се развивам тук. Въпреки всичките проблеми, които имаше в нашата болница  през годините, аз не я напуснах, не я изоставих. Това доведе и до решението ми да поема ръководството на болницата, за да се опитам да реша проблемите, да дам всичко от себе си, на което съм способен.“, каза д-р Алдин Начков в телевизионно предаване

„Липсата на млади лекари е  един от основните проблеми не само на Ловешката болница, той е проблем на държавните областни болници в цялата страна. Демографската криза в града се усеща много осезаемо последните години. Като процент със сигурност има спад в желанието на младите хора да учат медицина, говоря конкретно за Ловеч, а тези които завършват и стават лекари, търсят реализация в по-големи градове, а не в родния си град.“,

Ако гражданите му гласуват доверие и стане кмет, той сподели, че ще се грижи за целия град и за качеството на живота на хората в Ловеч, като се надява да реализирам всички свои идеи.

„Като подхванахме темата с болницата, винаги съм казвал, че болничното лечение е крайния етап от оказването на всяка една медицинска помощ. Преди болничното лечение има много други медицински дейности, които се оказват като доболничната помощ, било тя първична или специализирана, също така дентална. Общо взето здравето като определение представлява пълното физическо, психическо и социално благополучие на един човек. Като такова определение само по себе си то е свързано и с икономическото развитие и с образованието, затова това са нашите три приоритета. Трябва хората първо да бъдат социално успели и след това вече да се грижим за здравите. Здравеопазването е всеобхватно, то трябва да започне още с изграждане навиците на здравословно хранене, здравната профилактика, която е много важна.“, каза още д-р Начков.

 

„Възраждане“ е с N42 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Платена публикация по договор