„Наскоро болницата в Ловеч, на която аз съм директор, подписа споразумение с медицинския университет в Плевен, в което е включено и проект за мобилни медицински кабинети, които да обикалят в  труднодостъпни населени места. В програмата ни за здравеопазване ще създадем и информационни дни за малките и подрастващите, как те трябва да се хранят здравословно, защото от там трябва да се започне. Здравето се крепи първо на здравословното хранене, след това на хигиенните навици – да ги възпитаваме с тях, не да им ги налагаме. Да ги насърчаваме да спортуват и да им създадем условия те да го правят. Имаме спортна зала, която трябва да бъде сериозно реконструирана.“, каза кандидатът за кмет от „Възраждане“ д-р Алдин Начков в телевизионно интервю.

Сред неговите приоритети е и подобряване на транспортната свързаност, най-вече заради възрастните хора, които няма на кого да разчитат да бъдат транспортирани, дори за най-елементарното – да изтеглят средства или да напазаруват. Освен това той смята да доразвива и туризма – Ловеч  има много богата природа, много богато историческо минало, много туристически обекти, които заслужават реклама и развитие.

„Другият ни приоритет е образованието в нашата програма. Във връзка с икономическото развитие, трябва да разработим програми на частично и не постоянно заетите, курсови програми, които да ги квалифицират по такъв начин, че те да бъдат максимално полезни на бизнеса. Само така ще има рязко развитие на икономиката. Относно другите сфери на образованието, нашата идея е, на времето имаше факултети, факултети към водещи университети в страната, това привличаше студенти от цялата страна – ще направим Ловеч отново университетски град. След което, при едно добро икономическо развитие и привличане на инвеститори, тези студенти да намерят реализация в града. Така ще се справим много по-бързо с демографската криза, която съществува в региона.“, коментира още д-р Алдин Начков и допълни:

„Имам опит в управлението и в ръководеното на хора, защото болницата в Ловеч е един от най-големите работодатели, това ще ми помогне като кмет. Освен това имам опит в управлението на финанс. Но най-важното е, че изпитвам любов към своя град, изпитвам уважение към жителите му, тези които са останали, които са решили да останат. Надявам се и тези, които са си тръгнали да решат в един момент, че условията са такива, че са благоприятни за тях и да се върнат, това е моята мечта, затова влагам цялата си енергия“.

„Възраждане“ е с N42 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Платена публикация по договор