iron1708151Снимка: burgasnews.com

На 22 август, събота, в Ловеч ще се проведе Държавното първенство по силов многобой „Айрън Мен”. Шестият кръг на престижния турнир се провежда под патронажа на кмета на Ловеч Минчо Казанджиев и е част от кампанията „Силните срещу дрогата”. Състезанието е посветено на освобождението на Ловеч от турско робство. Стартът ще бъде даден в 10 ч. на площад „Тодор Кирков“.

Десет от най-силните мъже в България ще се борят за призовите места в престижното първенство. Сред тях ще бъдат Петьо Христов, водач във временното класиране, и основните му претенденти Иван Мрянков, Велизар Митов, Явор Благоев, Кристиян Златков. Контузии извадиха Даниел Костов и Иван Иванов от борбата. Константин Илин също ще пропусне този кръг, тъй като ще представя България на международната сцена.

Железните атлети ще мерят сили в шест дисциплини – „Силова щафета“, която ще включва „Колелата на Аполон” и „Гигански дъмпел“, „Логлифт” за максимално повдигната тежест, „Ръчна количка“, „Камък на Атлас” 130 кг. за брой повдигания, „Хъмър тяга” и най-атрактивната от тях – „Кобилица”, при която красиви девойки ще асистират на мускулестите спортисти.

„Айрън мен ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО“ продължава и в този кръг. Най-силните ловчалии или гости на града може да премерят сили в три игри. Вдигане на 80 кг. от лег за най-много повторения, вдигане на 60 кг. от лег за най-много повторения и повдигане на 80 кг. с една ръка.

1 коментар

Comments are closed.