От ОД на МВР Ловеч съобщават, че за времето от 19.00ч. на 10 април до 05.00ч. на 11 април на територията обслужвана от РУ Луковит е проведена полицейска операция, в хода на която са обходени 12 населени места,  проверени са 49 лица и 32 МПС, установени са 12 административни нарушения, съставени са 3 акта и 9 глоби с фиш по ЗДВП.

На 12 април около 10.00ч. в с. Голяма Желязна е настъпил пътен инцидент между товарен и лек автомобил. При извършена проба на водачите с техническо устройство Дръг чек, пробата на 38-годишния водач на товарния автомобил е дала положителен резултат за наличие на наркотични вещества – метамфетамин.  Мъжът е дал и кръвна проба за химически анализ във ФСМП-Троян. По случая е образувано досъдебно производство, а лицето е задържано за срок от 24 часа.

В  РУ Троян е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 20-годишен мъж от града, след като в обитавано от него  жилище в Троян полицаите са открили 86 грама суха, зелено-кафяна тревиста маса, със специфичен мирис. Работата по случая продължава.

На 12 април в РУ Ловеч за срок от 24 часа е задържан 27-годишен мъж от Троян, който при извършване на полицейска проверка е изхвърлил опаковка, в която е установено бяло, прахообразно вещество, с общо тегло 0.9 гр.  При полеви тест веществото е реагирало  на кетамин. По случая е  обазувано  досъдебно производство.