От ОД на МВР Ловеч съобщават, че на 10 октомври около 15.40 ч. на пътя между Тетевен и с.Гложене, 68-годишна жена при управление на лек автомобил е загубила контрол над превозното средство, напуснала е пътното платно и се е ударила в еластична ограда, след което превозното средство се е преобърнало на пътното платно.

Жената е откарана за преглед във ФСМП-Тетевен, където е прегледана и освободена за домашно лечение. Пробата й за алкохол е отрицателна, съставен й е акт за нарушение на ЗДвП.

37-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен след като вчера, в с. Български извор при провеждаща се СПО за противодействие на битовата престъпност е спрян за проверка и е установено, че лицето не притежава свидетелство за правоуправление на МПС и управлява в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение, а лекия автомобил е със служебно прекратена регистрация /по чл.140 ал.1 без ГО/.

Водачът е тестван за алкохол, като пробата му е отрицателна, а тестването за наркотици е отчело положителен резултат за амфетамин и метамфетамин.

По случая в РУ Тетевен са започнати две бързи производства и работата продължава.

Полицейски операции проведени на 10 октомври

Тетевен – съвместно със служители на ЗЖУ-Плевен полицейските служители са проверили 58 лица и 46 МПС и за установени нарушения са съставили 5 акта и 4 глоби с фиш по ЗДвП и 2 акта по ЗБЛД, задържано е 1 лице и са образувани 2 бързи производства.

Ябланица – проверени са 24 лица и 12 МПС, съставен е 1 акт по ЗДвП, 2 предупредителни протокола по ЗМВР, проверени са 2 заложни къщи, 1 автоморга, извършени са 4 проверки на питейни и увеселителни заведения и на 6 търговски обекта.

Троян – служители на местното районно управление на МВР са извършили проверка на 123 лица и 100 МПС, като за установени нарушения са съставили 9 акта и 22 глоби с  фиш по ЗДвП, 3 акта по ЗБЛД, съставили са 7 протокола по чл.65 от ЗМВР, проверили са 6 автоморги, автосервизи и депа, 3 заложни къщи, 12 търговски обекта и  9 питейни  заведения.

Ловеч – полицейските служители са обходили 6 населени места, проверили са 45 МПС и 53 лица, като са съставени 3 акта и 15 глоби с фиш за констатирани административни нарушения по ЗДвП, връчени са 4 електронни фиша, проверени са 3 заложни къщи, 3 пункта за черни и цветни метали и 2 автоморги.