Публиката посрещна с подчертан интерес премиерата на „В полите на Витоша” от Пейо Яворов, която се състоя на 12 декември 2022 г. на сцената на Драматичен театър – Ловеч. Съставът бе изпратен с продължителни и заслужени аплодисменти от публиката. Кметът Корнелия Маринова също аплодира изпълнителите, от нейно име бяха поднесени цветя и поздравителен адрес. В него се казва: „Нека специално благодарим на режисьора Крис Шарков, който за втори път съживява класиката на нашата сцена. Неговият ентусиазъм се е предал на всички актьори, наши и гостуващи, както и на останалия творчески и технически екип. Известно е, че театърът е висше изкуство, което в най-добрите си образци е призвано да издига нивото на публиката. Но заедно с това театърът е изкуство на приятелството, партньорството и колегиалността. Ако в колектива няма този дух на партньорство, то и на сцената липсва магията на театъра. Благодарим Ви, че усетихме тази магия.“

Крис Шарков  е познат в Ловеч с неговата успешна „Мяра за мяра“ по Шекспир, която имаше премиера на 7 ноември 2021 г. Младият  режисьор е със стабилен авторитет на българската театрална сцена, той винаги търси съвременен подход към класическите текстове. Така е и този път – Крис Шарков осъвременява трагедията на Яворов като внася в нея важния днес коректив на медиите и изследва как те деформират отношенията в политиката и обществото.

В главните роли на Мила и Христофоров  са Боряна Бабанова и Неделин Найденов. В останалите роли са Петко Венелинов, Елица Костова, Георги Грозев, Дейвид Тумбарков, Явор Костов – Яша и Аделина Петрова.

Сценографията и костюмите са на Кирил Наумов, музика Емилиян Гацов-Елби, плакатът е дело на графичния дизайнер и фотограф Драгомир Димчев.

На 13 декември, вторник, спектакълът гостува на столична сцена на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” с начален час 19.00 ч.