kmettroyan611141Павлин Иванов

Рекордно ниско е нивото на безработицата в община Троян – 6.8, съобщи кмета Донка Михайлова. За месец октомври, тя е още по-ниска -6.7. Процентът е наполвина по-нисък от средното ниво за област Ловеч и с около 4 пункта по-нисък от процента за страната.

Наблюдава се и увеличение на заявените работни места от страна на бизнеса с 169, като причината е разширяването на производството на големи фирми и създаване на нови производства, което е видимо при преминаване през града и някои от селата, сподели Донка Михайлова.

В момента почти няма работни места по програми за временна заетост. Създадените работни места са реални, на реалния пазар на труда, уточни троянския кмет.

По данни на Бюрото по труда, за месец октомври са заявени 114 работни места, от които, 55 не са заети поради на квалифицирани кадри по търсените професии, съобщи Михайлова. Търсят се хора за металообработващите фирми, най-вече настройчици, мебелисти, инженери и кадри за туристическия сектор – бармани и сервитьора.

5 коментара

  1. Вместо да спамите само от компютрите вземете да създадете поне едно работно място.Иначе сте големи разбирачи и се изказвате авторитетно по всяка тема.

  2. Те на това му казват логорея .

  3. Може ли поне на 10-ти ноември да ни спестявате подобен цинизъм?

    1. А ти можеш ли един път да замълчиш.Аман от хейтъри оплюващи всичко и всички.

    2. Кой си ти бе, анонимна отрепко, че да ми казваш какво да пиша или да не пиша?

      Ти, анонимен страхливецо, дето не смееш именцето да си напишеш, наясно ли си колко души са останали да живеят в Троян? Наясно ли си, че все още не са включили обитателите на гробищата, за да докарват ниски проценти безработица? Наясно ли си че в Троян се търсят РОБИ и СЛУГИ за работа срещу мизерни подаяния? Наясно ли си, че в Троян, ако не пълзиш в краката на бездарната, нагла и престъпна комунистическа номенклатура, която като чума и отново след 25 години е заляла и яхнала цялата община – за теб работа НЯМА?! Наясно ли си, че този град застарява с ужасяващи темпове, че в родилното отделение новородените намаляват с огромен процент, че Троян е с ужасяваща смъртност и още по-ужасяващ демографски срив?

      Да унищожиш човешкият ресурс на една община и да се хвалиш с “ниска” безработица – за мен това е цинизъм! За една безлична анонимна отрепка – това може и да не е цинизъм. То за това сме се докарали до това плачевно състояние.

      Искаш ли факти, официална статистика, цифри и анализи? Ще ти ги дам, когато си напишеш именцето и се представиш кой си, колкото да се срамуваш от това.

Comments are closed.