Донка Михайлова, един истински кмет, заяви:

“Времето в последните два дни създаде предизвикателства за много институции. Трудности и пропуски имахме и ние в почистването на някои улици и пътища. Мисля, че ги отстранихме бързо. Това, което се случва с електрозахранването на населените места в общината обаче, прехвърли границата на търпимостта на гражданите и на предприемачите.

Създадени бяха значителни затруднения на семействата, включително и за болни деца и възрастни хора, загуби за бизнеса за хиляди левове, трудности за местната власт, свързани най-вече с нормалното функциониране на социалните услуги, училища, детски градини и ясли, с храненето на децата и възрастните. Същото се случи в почти цяла България, в стотици български населени места.

В повече от всеки друг съм свидетел на огромните усилия на аварийните екипи на ЧЕЗ да нормализират обстановката. Троянските момчета работиха в минусови температури, денонощно, без особен резултат, защото отстранените повреди бяха следвани от нови, и от нови…

Трябва да отчетем и това, че след настойчивите ни сигнали бяха изпратени пет аварийни екипа от София за подкрепа на eкипите от Троян.

Става дума обаче за нещо друго – за цялостната неефективна инвестиционна политика на компанията, за тежките хронични проблеми на сектора в цялата страна и най-вече за отсъствието на контролиращата роля на държавата върху жизнено важните за гражданите на България сектори.

Дано случилото се е повод за изводи. За всички ни!”

1 коментар

  1. Благодарим ви за положените усилия!Може и повече,но всяка ситуация е различна и трябва да се наблегне на спасителни екипи-все пак живеем в подножието на планина.От всякакво естество.Живеем в несигурен свят!

Comments are closed.