На 30 септември 2024 г. от 14.00 часа в залата на  Регионалния център за социална икономика – Ловеч  беше открита документалната изложба „105 години от създаването на Националния съюз на трудово-производителните кооперации в България“. На откриването присъстваха представители на институции – Областна администрация, Държавна агенция „Архиви“, Регионална здравна инспекция, Регионално управление на образованието, Бюро по труда, Регионална дирекция „Социално подпомагане“, Технически колеж – Ловеч, Областен информационен център, фондация „ГИП“ София, Сдружение „Екомисия 21 век“, както и представители на кооперативното движение от Тетевен, Троян и Ловеч.

Изложбата е подготвена и реализирана от Националния съюз на трудово-производителните кооперации в България и Държавна агенция „Архиви“.

Партньорството между Министерството на труда и социалната политика и Националния съюз на трудово-производителните кооперации (НС на ТПК) е част от социалния диалог между правителството и заинтересованите страни. Изложбата ще допринесе за развитието на партньорските отношения между МТСП и НС на ТПК.

Експозицията проследява историята на създаването на Съюза на занаятчийските производителни кооперации, чийто правоприемник е Националният съюз на трудово-производителните кооперации.

В годините на своето развитие Съюзът променя името си, но запазва своята същност – да бъде национално обединение на трудово-производителни кооперации в България.

В изложбата се представя богатата история на НС на ТПК, неговото развитие в отделни исторически периоди, както и настоящата му дейност, като изразител на интересите на трудово-производителните кооперации, трудово-производителните кооперации на хора с увреждания, регионалните кооперативни съюзи и други кооперативни организации.

Изложбата може да бъде разгледана всеки делничен ден до 14.10.2024 г. от 9.00 до 17.00 ч. на адрес гр. Ловеч, ул. Търговска № 55, ет.2.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.