tolerantnostbibl1711133Албена Йончева

В петък доброволците на библиотеката и Ресурсен център посетиха Областна администрация и сградата на община Ловеч,където раздадоха ръчно изработени послания. Проявата беше посветена на Международния ден на толерантността – 16-ти ноември.  Във фоайето на областна администрация те поставиха символична  къща на толерантността, която показва нашето място в света – а именно,че всички живеем под един покрив и всеки има своето място  в него. Тя беше поставена на мястото на ежедневните слогани и ще остане до края на седмицата. Всеки желаещ може да види както къщичката, така и 10-те златни правила на толерантността. tolerantnostbibl1711135С призиви за уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят и способите за проява на човешката индивидуалност, те накараха служителите на двете администрации и граждани да се замислят толерантни ли сме днес.

На 16 ноември 1996 г. на Общо събрание на ООН е приета Декларация за принципите на толерантността. Като член първи е залегнала дефиницията на това що е толерантност. 
Толерантността е важен феномен в съвременния живот, защото е способност да се установи и съхрани общуването с хора, които са различни. Толерантността е хармония от многообразия, нерядко взаимно изключващи се, но и единна форма и норма в съвремието ни.Всеки човек е ценен и негово изконно право е да бъде уважаван.

1 коментар

  1. Едно момченце – полицайче,
    стои със шлем пред парламента,
    пред него плаче неговата майка
    и приятелката му – студентка…

    А вътре,дърти скапани дебили,
    до сутринта по дискотеки пили,
    профукали пари безчет,
    обсъждат републиканския бюджет…

    Момиченце,момченце,майко –
    не заставайте срещу си,
    презрете тази гнусна шайка
    от политически евнуси!

Comments are closed.