Павлин Иванов

Днес, бившият кмет 3 мандата и доскоро съветник – Минчо Казанджиев е вписан в Съвета на директори на „НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ“ ЕАД. Това показва справка от Търговския регистър.

Казанджиев към този момент е подсъдим по делото с прословутото атракционно влакче. На 31 януари трябваше да се проведе поредното заседание по неговото дело на втора инстанция в Апелативният специализиран наказателен съд. Трагичният инцидент, в който на магистрала „Тракия“ е загинала Председателката на състава Емилия Петков, отложи делото на бившия кмет.

С идването на правителството на „Продължаваме промяна“ и коалиционният му партньор БСП, много кадри на левицата, близки до Корнелия Нинова, се издигнаха в държавната йерархия и направиха рестарт на кариерите си. Минчо Казанджиев беше три пъти на второ място в листите на социалистите за област Ловеч в последните 3 парламентарни избора, но поради слабия резултат на партията в региона, той не успя да стане народен представител.

Казанджиев стана кмет през 2003 г., като още два поредни пъти – през 2007 и 2011 г. спечели местните избори в Ловеч. През 2015 г. той загуби от кандидата на ПП ГЕРБ Корнелия Маринова и от тогава е общински съветник и водач на групата съветници на БСП Ловеч.

Минчо Казанджиев като кмет е носител на множество награди – „Община реформатор“, приз за „Опазване на околната среда”, за „Зелена община“, наградата на Асоциацията на българските градове и региони и националния фирмен каталог „Бизнес Справочник България“ – „Кмет на годината 2015“ и др.

Изненадващо, на 19 януари, Казанджиев подаде оставка като съветник и напусна Общински съвет Ловеч в очакване на новата си управленска позиция. Днес, три седмици по-късно, той е вписан в Съвета на директорите на „НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ“ ЕАД.