Кампанията “Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ е част от дейността на  Главна дирекция “Национална полиция“ за превенция на правонарушения, извършени от младежи. Тя е възможна благодарение на сключено споразумение за сътрудничество и взаимодействие между Главна дирекция „Национална полиция“ /ГДНП/ МВР и Съюза на пивоварите в Р България, за реализиране на спортни дейности, насочени към популяризиране на физическото възпитание и спорта сред подрастващите като средство за избягване на вредното въздействие на употребата на алкохол или забранени вещества. Такава е и целта на днешното спортно състезание : Децата да демонстрират умения и способности и активности, с които може да бъде ангажирано свободното им време.  Да играят на открито, да спортуват, и да се ограничи времето прекарвано от тях пред телевизор, компютър или смартфон.

Състезанието “Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ се проведе между шестокласниците на ОУ “Васил Левски“, ОУ “Христо Никифоров“ и ОУ “Димитър Димов“. Участниците бяха поздравени от Корнелия Маринова кмет на община Ловеч и от Виктор Стойчев областен управител на Ловешка област. Стартът на надпреварата бе даден от директора на полицията старши комисар Станислав Великов, а по време на игрите участниците получиха подкрепа от своите съученици и ръководствата на училищата.
Отборите премериха сили в пет игри, като по време на състезанието всички участници демонстрираха спортсменство , желание за победа , бързина и точност.

Първо място с 25 точки завоюваха възпитаниците на ОУ „Васил Левски“, второ място заслужено спечелиха шестокласниците от ОУ „Димитър Димов“ с 13 точки, а трети останаха децата от ОУ „Христо Никифоров“, с общ сбор от 7 точки.
Всички деца получиха медали, грамоти и предметни награди от г-жа Ивана Радомирова – гл.секретар на Съюза на пивоварите. Купи за добро сътрудничество и взаимодействие от г-жа Радоимрова получиха и ръководството на ОД МВР-Ловеч, Община Ловеч и РУО Ловеч.

Сред официалните гости на детския празник бяха още Венцислав Христов зам. кмета на община Ловеч, представители на ГДНП, ръководството на ОД МВР-Ловеч, както и г-жа Иваничка Буровска началник РУО Ловеч .