Третокласничката от ЧНУ „Свети Седмочисленици“ Михаела Везиева подари днес на областния управител постер послание по случай вчерашния Световен ден на добротата. Мишето е възпитаник на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – област Ловеч, чиято е идеята за инициативата. Посланието е да направим света по-добро място, да вършим повече добри дела, за да се чувстваме щастливи.

За служителите бяха изготвени специални комплименти – от деца от Априлци, също възпитаници на Регионалния център, с пожелание всеки винаги да има в съзнанието си по една детска усмивка.

Днешната инициатива е продължение на съвместната работа на областната администрация и Регионалния център по успешна комуникация и работа в екип. Надяваме се посланията за доброта помежду ви да станат традиция при вас и така да удостоверите, че наистина сте сплотен екип, коментира директорът на Центъра Моника Дончева.

Инж. Светослав Славчев изтегли късметче с думите „Без твоята доброта светът щеше да е различен“. На директора на дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ Нели Митева се падна „В очите ти чета доброта“ и тя връчи комплимента на Моника Дончева в знак на благодарност за всички общи каузи в годините.

Областният управител изрази увереност, че добрите инициативи между двете институции ще продължат, като специално поздрави Михаела и нейните учители за днешния жест, изтъквайки и другите важни думички, които отварят врати – благодаря и моля. Защото „тези, които дават всекидневен израз на своята благодарност, се чувстват много по-добре физически и изпитват вътрешна удовлетвореност и хармония“. Той заяви още, че екипът му все така ще работи за промяна на нагласите на обществото за възможностите на децата и учениците със специални образователни потребности, за техните постижения и таланти.

В началото на следващия месец децата от Регионалния център отново ще украсят коледната елха на областната администрация със собственоръчно изработени играчки.