gorandca2507161Децата от село Горан, община Ловеч, в разгара на лятната ваканция имаха незабравимо преживяване, организирано във връзка с изпълнението на дейностите по проект ” Ключ арт”. Това бе велосъстезание за деца и юноши, което стартира от площада.

Проектът се изпълнява от НЧ ” Христо Ботев – 1927 г.” и е насочен към смислено запълване на свободното време на децата през летния период, когато те пребивават в семействата на своите баби и дядовци. Финансирането на проектните дейности се осъществява от общински фонд ” Култура” при община Ловеч.

Ключът към щастието беше отворен от децата в неделния следобед, когато съвместно със сектор ” Пътна полиция” при ОД на МВР – Ловеч, беше организирано състезание с велосипеди. Трасето и организацията на събитието беше осъществено съвместно с Николай Николов – младши автоконтрольор,  който журираше и следеше за правилното изпълнение на елементите и времето на всяко дете.

Наградите бяха много, но на първо място беше излъчен Николай Михайлов, един от най-малките участници, който беше зареден с много хъс и желание за победа.

Дейностите на читалището продължават  и през август, когато ще бъде организирано посещение в Габрово в интерактивния музей на индустрията. Тази дейността е наречена “Ключ към знанието”.