В съботния ден на 19-ти октомври екипа на БЧК-Ловеч, „Доброволен екип за реакция при бедствия, аварии и катастрофи“ и приятелите ни от НЧ“ Изкуство-2022“ участваха в работилницата за осъзнатост, която обединява многообразни подходи – когнитивна и трансперсонална психология, личностово профилиране, дихателни практики, констелации, медитация и други, които ни помагат да достигнем до по-дълбоките, често несъзнавани пластове на травмите ни.

Целта бе когато се оказва психосоциална подкрепа на хора в риск, ние самите да познаваме и владеем самите себе си.  А именно целта на работилницата за осъзнатост и нашия ментор психоложката Галина Георгиева, подпомагана от Елена Генова е да вникнев в това, че всеки търсещ човек стига до познанието за себе си чрез друг човек или група. Сам човек може с години да анализира миналото си или да фантазира бъдещето си, но не може да ги “излекува” мисловно. Трябват и реални действия и замесени други хора. Целта на работилницата е да осигури защитена среда за експериментиране сред други търсещи “истината” хора.  Тя е за всеки човек, който търси повече за себе си и за света на другите с цел по-ефективно общуване със себе си и другите. За хора с травми от различно естество – физически и психически. За хора, които са (били) отхвърляни и незачитани от значими други. За хора, изживели тежка загуба на близък. За хора, на които всичко им е наред, но нещо им липсва.

Интерактивните игри и задачки, накараха всеки от нас да се замисли над много черти в себе си, които е подтискал, проявявал повече или не е осъзнал. Научихме и колко лесно може да бъде манипулиран всеки и тръгвайки си от модула всеки един от нас бе както въодушевен, така и с редица въпроси за себе си.

Сърдечно благодарим на нашата доброволка от ДЕРБАК-Ловеч Галина, която е клиничен психолог и активист с богат опит в развитието на хора и общности. В кариерен план е лидер в областта на човешките ресурси и бизнес растежа. Възпитаник на школата по Енеаграм САТ Франция/Германия на Клудио Наранхо.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.