mihailova2307141Маргарита Генкова

В продължение на четири дни, от 25 до 28 юли т.г., на посещение в германския град Елванген ще бъде далегация от Троян, водена от кмета Донка Михайлова. Посещението е по предварително съставена програма за осъществяване на контакти между двете общини.
В делегацията от Троян са представители на администрацията, на бизнеса, на образователни и на културни институции и председатели на постоянните комисии в общинския съвет. Идеята на кметовете на двете общини е от партньорство на ниво местни власти контактите да се пренесат към бизнеса, културните институции, училищата и гражданите на Троян и Елванген.
Ще се дискутират дейности, които предстоят да бъдат развити в рамките на съвместен проект за приятелство и партньорство, ще бъдат обсъдени резултатите по проекта на ОПАК, младежкият обмен на групи, както и конкретни бизнес отношения.
На двата входа на град Елванген ще бъдат открити табла, свързани с партньорството между двата града, а в последния ден на посещението ще бъде подписан договор за партньорство между СОУ „Св.Климент Охридски“ – Троян и „Хариолф гимназия“ – Елванген“.