В петък, 22 февруари полицаи от РУ Троян, в хода на провела се специализирана операция са иззели 2 незаконни пушки. В Троян от дома на 29-годишен мъж е иззета едноцевна сгъваема пушка с метален приклад неустановена марка и модел- 22калибър, а  в частен дом в с. Бели Осъм обитаван от 41-годишен мъж  полицаите са открили едноцевна гладкоцевна фабрично произведена пушка -12 калибър.

Оръжията са незаконно притежавани и по случаите са образувани 2 досъдебни производства. Работата продължава.

На 23 и 24 февруари служители на РУ Тетевен са провели полицейска операция на територията на общината, в хода на която са извършили проверка на 10 заведения, 2 хазартни зали и 2 дискотеки. Полицаите са установили в заведенията 3 непълнолетни лица без придружител /родител или настойник/ след 22.00 часа. Децата са предадени на семействата си по съответния ред.

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство след получен сигнал за разбита къща в с.Беленци. По данни на собствениците от жилището им са отнети  кафе-автомат, кафе машина, кафеварка и множество домакински съдове и прибори.

Работата по случая продължава.

Полицаи от РУ Ябланица са иззели 10 кутии с цигари без български акцизен бандерол при проверка на жилище в с.Брестница. По случая е започнала проверка, а на 63 годишния обитател на имота е съставен акт по ЗАДС.